POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,16 €/min za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Vloga za bivanje v RS

Vloga za bivanje v RS

Drugo pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

na upravni enoti smo oddali vlogo za stalno dovoljene za ženo in hčerko. Pri tem smo priložili dokazila o zadostnih sredstvih za preživljanje za družinske člane (bilanca od s.p-ja za 2019 in sredstva zaslužena iz podjemne pogodbe).

Referentka ki je vodila postopek je zavrnila prošnjo zaradi manjkajočih 14 evrov zadostnih srestev za prezivjanje brez da bi upoštevala sredstva iz podjemne pogodbe (zakon določa da ja).Na zavrnitev smo se pritožili v ministrstvo za notranje zadeve v ljubljani(organ druge stopnje) in po 8 mesecih dobili odgovor da je pritožba utemeljena in ponovili odločbo o zavrnitvi in vrnili postopek na ponovno odločanje s predlogom naj se ugodi prošnji za izdajo stalnega dovoljena. Potem je referentka bila jezna ker smo se protožili v Ljubljano in dejala, da se bo potrudila da bo spet zavrnjena prošnja. Po petih mesecih čakanja,po mojem več časa kot določa zakon 04.06.2020 smo dobilli vabilo naj spet prinesemo dokazila o sredstvih ma zdej išče bilanco za 2019,po kateri imam manj prihodkov zaradi afere o poljskemu mesu (imam okrepčevalnico - kebab). Zanima me zakaj išče novo bilanco če sem vlogo že oddal 2019 in kot piše v zakonu priložil vsa potrebna dokazila o zadostnih srestvih za preživljanje,in druga stopnja potrdila da ona ni dobro seštela. Ali zakon o tujcih določa da se sredstva za preživljanje dokažejo tudi denarnim sredstvim, ki jih ima žena na svojemu bančnemu računu?


ODGOVOR

Spoštovani! Velja, da mora tujec, ki želi prebivati v Republiki Sloveniji, med drugim imeti tudi zadostna sredstva za pre...
Celotna vsebina je brezplačno na voljo registriranim uporabnikom!


Napišite komentar