pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Poškodba živali v oskrbi

Poškodba živali v oskrbi

Drugo pravo |

VPRAŠANJE

Moj primer je sledeč:

konj, ki je v moji lasti, se je hudo poškodoval, medtem ko je bil v oskrbi pri osebi, ki se ukvarja z oskrbo konjev. Poškodoval se je zaradi malomarnosti lastnika objekta, ki ima na vorišču kup kmetijske mehanizacije, ki tja ne spada. Veterinarja je poklical šele naslednji dan po hudi poškodbi, brez da bi obvestil mene, kot lastnico živali. Ker lastnik objekta ni upošteval veterinarjevih navodil, se je rana 14 dni kasneje odprla - tokrat ni poklical niti veterinarja, niti lastnika. Stroški zdravljenja so v višini 700 EUR. Sem študentka brez rednih prihodkov razen štipendije. Za oskrbo nikoli ni bila podpisana nobena pogodba.

Se lahko lastnika objekta odškodninsko toži zaradi hude malomarnosti? Moji temelji so: izvedensko mnenje veterinarja, izjave prič, potrdilo psihoterapevda da sem pod hudim stresom zaradi dogajanja. Sem kot študentka lahko oproščena sodnih taks?

Hvala in lp


ODGOVOR

Če bosta uspeli dokazati, da je konj dejansko bil v oskrbi in da je do dogodka prišlo v času oskrbe, imate možnost zahtevati povrnitev materialne škode. Nematerialne škode za svoje psihično stanje (stres) nemorete uveljavljati. Kot študentka ste lahko oproščeni sodnih taks.