pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Izrecna prepoved v javni prostor

Izrecna prepoved v javni prostor

Drugo pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

v okviru svoje dejavnosti (mladinski center brežice) imamo tudi klub z gostinstvom. smo javni zavod in naši prostori so javni, prosila bi za informacijo ali lahko v takih - javnih prostorih prepovemo vstop osebam, ki uničujejo javno lastnino (med drugim so nam povzročili že precej manjše materialne škode). Na kakšen način lahko pristopimo do njih? Ali lahko na podlagi dokazov (video nadzor) kot pravna oseba tožimo določeno fizično osebo?

HVala in prav lep pozdrav.


ODGOVOR

Odsvetujemo vam izrecno prepoved vstopa. Takšno prepoved lahko izreče le sodišče. Nenazadnje ste javna ustanova, ki naj bi bila odprta za vse. Če se obiskovalci ne držijo hišnega (ali drugega) reda, imate še vedno na voljo prijavo teh oseb policiji, ki bo ustrezno ukrepala.

Če posamezni obiskovalci kršijo vaša pravila jih torej lahko prijavite (s pričami, tudi video nadzor-če obiskovalci zanj vedo-je dober dokazni material) in od organov pregona zahtevate, da jih odstranijo.Tožbo za povzročeno škodo pa lahko, z dokazi (video, priče) seveda vložite kadarkoli.