pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Drugo pravo

Zdravstveno pravo, Upravno pravo, Mednarodno in EU pravo, Zdravniško pravo, Pravo in Internet

Ali je obrekovanje po Facebooku kaznivo
Spoštovani! Sem žrtev obrekovanja po Facebooku. Slišala sem, da če je obrekovanje objavljeno na spletnih straneh, to  težje kaznivo dejanje. Ali to velja in kako je to s objavo na Facebooku? ..

Vloga za bivanje v RS
Pozdravljeni, na upravni enoti smo oddali vlogo za stalno dovoljene za ženo in hčerko. Pri tem smo priložili dokazila o zadostnih sredstvih za preživljanje za družinske člane (bilanca od s.p-ja za 2019 in sredstva zaslužena iz podjemne pogodbe). Referentka ki je vodila postopek je zavrnila prošnjo zaradi manjkajočih 14 evrov zadostnih srestev za prezivjanje brez da bi upoštevala sredstva iz podjemne pogodbe (zakon določa da ja).Na zavrnitev smo se pritožili v ministrstvo za notranje z..
0 komentarji
Ali ima zdravnik medicine dela vpogled v mojo osebno kartoteko?
Delodajalec me namerava poslati na zdravstveni pregled v njihov zdravstveni dom k zdravniku, ki zanj opravlja te preglede (na oddelek medicine dela in športa). Ali ima ta zdravnik, ki ga je izbral delodajalec pravico vpogleda v mojo osebno zdravstveno dokumentacijo (ki jo vodi moj osebni zdravnik)? ..

Ali mora pogodbeni delavec opravljati zdravstvene preglede?
Kot pogodbeni delavec nameravam za delodajalca oz. naročnika dva meseca voziti kamion. Zanima me, ali zame tudi velja, kot velja za njegove redno zaposlene delavce, varnost in zdravje pri delu in ali mora tudi pogodbene delavce poslati na zdravstveni pregled. ..

Podpis delničarskega sporazuma
V marcu sem podpisal delničarski sporazum katerega prilagam. Družba je garantirala minimalni ceno za delnico 13 evrov. Sedaj so poslali dopis da je sporazum brezpredmeten. Tudi ta dopis prilagam. Zanima me če imam pravico zahtevati odkup delnic po 13 evrov tako kot je bilo navedeno v sporazumu? ..
0 komentarji
Lastništvo delnic
Pozdravljeni! Imela bi vprašanje glede lastništva delnic in sicer sledeče. Tast je umrl vendar mož ne ve ali je tast delnice prodal ali ne. Zanima naju, kje lahko dobima podatke o lastništvu tastovih delnic. Hvala za odgovor ter lep dan želim. Nevenka ..
0 komentarji
Preselitev iz Črne gore v Slovenijo
Moji starši se želijo iz Črne gore preseliti v Slovenijo zaradi starosti in nezmožnosti, da skrbijo sami zase. Sama imam slovensko državljanstvo, starši pa ne. Oba sta stara čez sedemdeset let. Kje in na kakšen način se lotim njihove vize, oz. kakšno vizo lahko za njih zaprosim na uradu za tujce? V kolikšnem času lahko dobita vizo in se preselita v moje stanovanje v Sloveniji. Najlepša hvala za odgovor. ..
0 komentarji
Nakup rabljenega vozila
Spoštovani! Sem pravna oseba (avtoprevozništvo), kupil rabljeno 2 leta staro dostavno vozilo  prav tako od pravne osebe. Avto se je po 28. dnevih hudo pokvaril (motor). Prodajalca sem takoj obvestil, tudi z dopisom o skriti napaki, prosil sem za popravilo škode, odgovora ni, 8 dni je preteklo. Kaj naj naredim?? Hvala ..
0 komentarji
Statistika posameznega odvetnika
Smo pred najemom odvetnika za tožbo v nepremičninski zadevi. Zanima nas, ali je kje možno videti statistiko posameznega odvetnika, v koliko zadevah je dosegel zastavljeni cilj? ..
0 komentarji
Arhiv RS
29.12.2011
Preko e-maila sem naročila določene podatke v Arhivu RS, kjer so mi zagotovili, da imajo te podatke na voljo v digitalni obliki - torej že skenirane in mi jih lahko zapišejo na CD rom in pošljejo po pošti skupaj z računom. Podatke sem res prejela skupaj z računom, kateri je znašal malo manj kot 200 €, kajti računali so mi skeniranje vsake strani posebej (na kar me prej niso opozorili, da računajo skeniranje, čeprav imajo gradivo že v digitalni obliki, in tudi v nobenem ceniku ni zabeleženo da..
0 komentarji