temno

Izterjava dolga-nimam dokazil

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

že več kot eno leto nazaj sem delal za dobrostoječega privatnika iz Italije (velika firma cca 70 ljudi), ki mi je ostal dolžan skoraj ves znesek plačila-3 tisoč eurov. Zmenjeno je bilo, da plača v roku 2 mesecev – na roko od končanja del, sedaj pa je minilo že več kot eno leto,…plačila pa ni. Kreganja sicer še ni, na moje klice in Emaile odgovarja z bo, bo, bo,…

Zanima me, če obstaja kaka možnost izterjave, odkupa, …karkoli da pridem do zasluženega denarja ali vsaj večjega dela tega denarja glede na to, da nimam nobenih pisnih dokazil?  Imate kak poseben prijem za tak primer, poznate koga ki se s tem ukvarja-bi prevzeli moj primer?

Hvala za vse info in lp

moj email je: mate3000@yahoo.com

lp, M

ODGOVOR

Iz vašega pisanja domnevam, da ste z njim delali na črno, ker bo tudi plačilo na črno, se pravi na roko (3000 evrov se namreč v poslu nikoli ne plača z gotovino, meja za še dovoljeno gotovinsko plačilo je namreč veliko manjša). Seveda vas je vaš partner prinesel naokoli, saj dobro ve, da ga ne boste mogli uradno preganjati. Izvršba brez verodstojnih listin (pogodbe, računa, itd.) pa prav tako ni možna. Če bi jih imeli, bi trajalo 8 dni, da postopek steče preko COVL-a. Uspešnost izvršbe je odvisna od sredstev izvršbe, ki ste jih navedli v predlogu (denarna sredstva na TRR, plača, nepremičnine, vozila, …). Pri zbiranju podatkov o premoženju bi vam lahko pomagala jaz kot detektivka. V primeru pravnomočne izvršbe pa sodišče sklep vroči bankam, delodajalcu, izvršitelju.

Iz vašega primera se vidi, zakaj se delo na črno ne (s)plača.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share