pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Prekinitev pogodbe za nedoločen čas

Prekinitev pogodbe za nedoločen čas

Delovno pravo |

VPRAŠANJE

Rada bi prekinila pogodbo o zaposlitvi, ki jo imam z delodajalcem sklenjeno za nedoločen čas. Zanima me kako naj odpovem pogodbo -- da enostavno delodajalcu napišem, da dajem odpoved, ali pa, da mu dam predlog za odpoved delovnega razmerja in da se skupaj dogovoriva kdaj bi mi delovno razmerje prenehalo.
 

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Poslužite se lahko katerekoli od omenjenih možnosti. Pri prvi možnosti bi šlo za redno odpoved delovnega razmerja, pri drugi možnosti pa za prenehanje delovnega razmerja na podlagi soglasja. Pri slednji obliki prenehanja delovnega razmerja je hkrati potrebno pridobiti tudi (pisno) soglasje delodajalca, kar pa pri redni odpovedi s strani delavca ni potrebno. Ker se pri soglasni odpovedi delovnega razmerja stranki lahko dogovorita tudi glede drugih pravic in obveznosti iz delovnega razmerja (npr.glede morebitnega skrajšanja ali opustitve odpovednega roka, glede regresa, glede morebitnega denarnega nadomestila za skrajšanje odpovednega roka ali denarnega nadomestila za neizkoriščen letni dopust ipd.).
 
Ker pa bi v obeh primerih delovno razmerje prenehalo po vaši volji, opozarjamo, da v primeru prijave v evidenco brezposelnih oseb ne bi bili upravičeni do nadomestila za primer brezposelnosti.