pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Odškodnina za izredno odpoved

Odškodnina za izredno odpoved

Delovno pravo |

VPRAŠANJE

Delodajalec mi je 23.12.2008 odpovedal pogodbo o zaposlitvi ,brez odpovednega roka .Bila sem zaposlena za nedoločen čas .Imam 22let delovne dobe.Ko sem prišla na zavod za zapo slovanje ,so mi povedali ,da mi ne pripada nobeno nadomestilo,ker ni bilo odpovednega roka.

Kaj sedaj ,ali mi pripada odškodnina in kam se lahko sedaj prijavim, 2 meseca sem brez vseh pravic ? Vseh zavedenih delavcev,ki smo imeli za nedoločen čas je zavedenih.


ODGOVOR

Očitno vam je delodajalec izredno odpovedal pogodbo o zaposlitvi, kar pomeni, da nimate pravice do odpravnine, do odpovednega roka ter pravic iz naslova brezposelnosti. V kolikor izpolnjujete pogoje vam svetujemo, da se obrnete na najbližji Center za socialno delo in skušate dobiti socialno pomoč. Glede na dejstvo, da vam je delodajalec pogodbo odpovedal 23.12.2008 pa vas le še opozarjamo, DA IMATE ŠE VEDNO ROK ZA UVELJAVLJANJE NEZAKONITOSTI IZREDNE ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI PRED SODIŠČEM. Rok za sodno varstvo se vam izteče v 30 dneh po tem, ko ste prejeli odpoved. Če si boste pravočasno poiskala pravno pomoč in v primeru, da je bila odpoved delodajalca nezakonita, boste lahko dosegla vrnitev na delo.