pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Delovno pravo

Vse v zvezi z delovnimi razmerji, pogodbami o zaposlitvi, pogodbami o delu, upokojitvi, varstvu delavcev ipd.


Registracija več dejavnosti v podjetju
Odpreti nameravam podjetje, ki se bo ukvarjalo pedvsem s peko piškotov. Ker smo na podeželju, bi preko podjetja opravljal tudi druge posle, v zvezi s kmetovanjem. Zanima me, kako je z registracijo dejavnosti in kaj, če se odločim, da dejavnost spremenim? ..

Kot prokurist ne odgovarjate za dolgove podjetja
Sem prokuristka pri slovenskem podjetju, kateri lastniki so iz Rusije. Ustanovitelj podjetja mi je naročil, da naj si podjetje od njega izposodi precejšnji znesek kot posojilo. Skrbi me, kaj se zgodi s posojilom, npr. v primeru smrti direktorja če ostanem v podjetju kot prokurist samo še jaz? Ti stroški padejo name? Lepo prosim za pojasnilo, kako odgovorna sem za kredite v podjetju.  ..

Delodajalec spremenil lokacijo dela
Prihodnji mesec me bo delodajalec razvrstil na drugo lokacijo (drugo skladišče) in bom odtlej delal tam. Ali se mora v pogodbi o zaposlitvi kaj spremeniti? ..

Delodajalcu vrniti stroške izobrževanja
Z delodajalcem sem sklenil pogodbo o izobraževanju, v kateri je določeno, da mu moram v primeru, če prekinem zaposlitev po svoji volji ali krivdi, povrniti 5000 EUR stroškov, ki naj bi jih imel z mojim izobraževanjem. Če dam odpoved, ali mu moram to plačati? ..

Med dopustom bolniški stalež
Zanima me, ali grem med dopustom lahko na bolniško.   ..

Kdo je odgovoren za poškodbo avtomobila na delovnem mestu
Z viličarjem sem pri delu poškodoval avto, parkiran ob cesti na dvorišču tovarne. Ali sem odgovoren za to?   ..

Prevzem solastništva v podjetju
Mož je solastnik podjetja v višini 75 %. Drugi solastnik je podjetje samo. Rada bi prevzela od moža 40% delež. Zanima me, ali ga moram odkupit, ali je dovolj, da mi tak delež podari z darilno pogodbo. ..

Prekinitev pogodbe za nedoločen čas
Rada bi prekinila pogodbo o zaposlitvi, ki jo imam z delodajalcem sklenjeno za nedoločen čas. Zanima me kako naj odpovem pogodbo -- da enostavno delodajalcu napišem, da dajem odpoved, ali pa, da mu dam predlog za odpoved delovnega razmerja in da se skupaj dogovoriva kdaj bi mi delovno razmerje prenehalo.   ..

Delo na domu
31.08.2021
Pozdravljeni. Z delavko sva se dogovorila za delo na domu. Zanima me, kaj točno mora biti dogovorjeno v pogodbi.   ..

Prijava družinskega člana na delovno mesto
Pozdravljeni, rad bi pomagal pri delu v podjetju kot družinski član v obliki kratkotrajnega dela, pa me zanima, ali je potrebno pri kratkotrajnem delu tudi plačati kakšen socialnovarstveni prispevek in ali je kratkotrajno delo potrebni kje prijaviti. Hvala za odgovor. ..