pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?12 let trajajoča tožba

12 let trajajoča tožba

Civilno pravo |

VPRAŠANJE

Spoštovani, lep pozdrav!

Na Vas se obračamo z enim vprašanjem, katero bi po vsej verjetnosti bolj sodilo v kakšno knjigo o Guinnessovih rekordih… Leta 1997 smo zaradi dogodka, kateri je pri mladoletni osebi povzročil trajne zdravstvene posledice vložili odškodninsko tožbo. Odgovorna oseba, nam je pred vložitvijo tožbe pisno potrdila odgovornost za nastali dogodek. No, tožba je bila vložena in vse do danes , torej po 12 letih , postopek še ni končan. In ne le to, v vsem tem času smo imeli le 3 obravnave, na katerih pa se je sodišče ukvarjalo s popolnoma drugimi vprašanji in do dopisa, ki je osnova za tožbo še nismo prišli.

Sedaj pa naše vprašanje – kaj naj storimo? Dejansko nas odškodninska odgovornost ne zanima več, saj smo tako ali tako za zdravljenje že razprodali veliko svojega premoženja,takrat mladoletna oseba pa je že (kljub dolgotrajni bolezni) skoraj odrasla.

Zanima nas, kako lahko ukrepamo zoper sodišče in odgovorno osebo, katera namesto, da bi se ukvarjala z 12 let starimi primeri v javnosti nastopa kot ¨medijska zvezda¨?

Hvala lepa za odgovor…


ODGOVOR

Predlagamo vam, da pozornost preusmerite na pravico do sojenja v razumnem roku in se o tej pravici posvetujete z vašim odvetnikom. Navedeni postopek bi vam v nekem razumnem roku, pod določenimi pogoji, lahko prinesel neko materialno zadoščenje za tako dolgo sojenje.