pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?



Plačilo odvetniku iz avstrije

Plačilo odvetniku iz avstrije

Civilno pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni.

Potrebovali smo nekoga, ki bi sestavil pooblastilo do tetinega računa, ki je ležala na smrtni postelji v avstriji (bili smo edini, ki smo skrbeli zanjo, ona pa je bila avstrijska državljanka). Tako nam je nekdo priporočil nekega avstrijskega odvetnika, ki bi za to računal 500 eur. Pri njemu sem bila na razgovoru 10 min. Tako se nismo odločili za njega, saj je bil resnično predrag. Ampak vseeno mi je poslal račun v višini 100 eur. Zdelo se mi absurdno, da bi za 10 min pogovora plačala 100 eur, tako ga enostavno nisem plačala. Potem mi je čez čas poslal račun z obrestmi + vabilo na sestanek v Celovec, seveda v nemškem jeziku (čeprav ima v ljubljani pisarno in zna slovensko).

Potem sem se odločila, da plačam, in se sestanka ne udeležim. Tako sem storila, in glej, danes dobim račun za ta sestanek v višini 118 eur. Ne vem kaj naj storim, to se mi ne zdi pošteno. Poleg tega nimam denarja, saj sem študentka, mati samohranilka...

Res prosim za nasvet.

Hvala, lep pozdrav


ODGOVOR

Če odvetnik ni izvršil naročene storitve, ni upravičen do dogovorjenega plačila. V tem primeru račun lahko zavrnete. Svetujem vam, da zadevo z odvetnikom skušate rešiti sporazumno.