pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Vračilo plačane šolnine

Vračilo plačane šolnine

Civilno pravo |

VPRAŠANJE

V študijskem letu 06/07 sem se izredno vpisal na višjo šolo v Celju. Podpisal sem pogodbo, kjer piše da bom obveznosti poravnal v 4 obrokih.Prvi obrok v višini 80.000 sit sem plačal (preostali so mi še trije obroki po 60.000 sit).

En mesec za tem ko sem se vpisal, sem videl da ta šola ni zame in sem prenehal hoditi na predavanja.Ker se nisem izpisal iz te šole (v pogodbi to ni nikjer pisalo) so mi še kar pošiljali položnice.Sedaj sem dobil opomin za te tri obroke, da jih moram plačati, čeprav nisem hodil ne na predavanja in ne na izpite, kar je razvidno iz mojega indeksa, kjer imam vpisan samo prvi izpit.

Ali naj se obrnem na odvetnika? Prosim svetujte mi, ali imam kakšne možnosti, da dobim ta primer.


ODGOVOR

Naše mnenje je, da niste upravičeni do povrnitve plačila šolnine, saj je fakulteta izpolnila vse obveznosti, ki jih je prevzela s podpisom pogodbe. Zagotavljala je predavanja in izpitne roke.Torej Vam je omogočila, da za svoj denar izkoristite vse možnosti, če pa jih niste,pa to ne vpliva na veljavnosti pogodbe, to je le vaša pravica in nedolžnost. Šola Vas pač ne more prisiliti da opravljate izpite, da bo lahko obdržala denar. Ko ste ugotovili da šola ni za Vas, bi jim morali to sporočiti in bi se mogoče lahko kako dogovorili.