pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Stari računi

Stari računi

Civilno pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

sem uporabnik Halo paketa- predplacniski paket na Simobilu, ko sem hotela danes preiti na narocnisko razmerje, so mi v Halo centru dejali, da to ne morem storiti, zaradi se neporavnanih obveznosti iz leta 2003!

Glede na to, da se za leto nazaj ne vem kaj je bilo, sem klicala na simobil in vprasala zakaj se gre, tam so mi rekli, da imam iz leta 2003 se neporavnan racun ( narocnino je vzel preko mene moj oce, za placevanje racunov pa je bilo navedeno njegovo ime), ki je bil izdan 17.6.2003 rok placila pa naj bi bil 25.6.2003 in ta racun naj ne bi bil poravnan.Jaz sicer ne vem zdaj, ali je moj oce racun placal ali ne, on tudi ne ve, tako da mi preostane da pac grem verjet Simobilu ( kar je malo dvomljivo, saj sem ze veckrat dobila racun za isti znesek, ki so mi ga potem po pritozbi zbrisali!).

Zanima me, ce obstaja rok zastaranja? Namrec, v vseh teh letih potem nisem dobila nikakrsnega opomina (mogoce in najbrz je bil kak opomin leta 2003, ce to ni bilo placano je potem to logicno za verjet), potem pa nic, prav tako nobenega glasu od Simobila, da sem karkoli se dolzna. Tako, da me sedaj zanima, ali to sploh kdaj zastara in kaksne moznosti imam na podlagi tega?

Upam na cimprejsnji odgovor in se vam lepo zahvaljujem!


ODGOVOR

Spoštovani,

Terjatve zastarajo v 5. letih, kar pomeni, da je predmetna terjatev zastarana razen v primeru, da so pred zastaranjem sprožili kakšen sodni postopek za izterjavo tega dolga.