POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,16 €/min za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Drugo pravo

Zdravstveno pravo, Upravno pravo, Mednarodno in EU pravo, Zdravniško pravo, Pravo in Internet

Podpis delničarskega sporazuma
V marcu sem podpisal delničarski sporazum katerega prilagam. Družba je garantirala minimalni ceno za delnico 13 evrov. Sedaj so poslali dopis da je sporazum brezpredmeten. Tudi ta dopis prilagam. Zanima me če imam pravico zahtevati odkup delnic po 13 evrov tako kot je bilo navedeno v sporazumu? ..
0 komentarji
Lastništvo delnic
Pozdravljeni! Imela bi vprašanje glede lastništva delnic in sicer sledeče. Tast je umrl vendar mož ne ve ali je tast delnice prodal ali ne. Zanima naju, kje lahko dobima podatke o lastništvu tastovih delnic. Hvala za odgovor ter lep dan želim. Nevenka ..
0 komentarji
Preselitev iz Črne gore v Slovenijo
Moji starši se želijo iz Črne gore preseliti v Slovenijo zaradi starosti in nezmožnosti, da skrbijo sami zase. Sama imam slovensko državljanstvo, starši pa ne. Oba sta stara čez sedemdeset let. Kje in na kakšen način se lotim njihove vize, oz. kakšno vizo lahko za njih zaprosim na uradu za tujce? V kolikšnem času lahko dobita vizo in se preselita v moje stanovanje v Sloveniji. Najlepša hvala za odgovor. ..
0 komentarji
Nakup rabljenega vozila
Spoštovani! Sem pravna oseba (avtoprevozništvo), kupil rabljeno 2 leta staro dostavno vozilo  prav tako od pravne osebe. Avto se je po 28. dnevih hudo pokvaril (motor). Prodajalca sem takoj obvestil, tudi z dopisom o skriti napaki, prosil sem za popravilo škode, odgovora ni, 8 dni je preteklo. Kaj naj naredim?? Hvala ..
0 komentarji
Statistika posameznega odvetnika
Smo pred najemom odvetnika za tožbo v nepremičninski zadevi. Zanima nas, ali je kje možno videti statistiko posameznega odvetnika, v koliko zadevah je dosegel zastavljeni cilj? ..
0 komentarji
Arhiv RS
29.12.2011
Preko e-maila sem naročila določene podatke v Arhivu RS, kjer so mi zagotovili, da imajo te podatke na voljo v digitalni obliki - torej že skenirane in mi jih lahko zapišejo na CD rom in pošljejo po pošti skupaj z računom. Podatke sem res prejela skupaj z računom, kateri je znašal malo manj kot 200 €, kajti računali so mi skeniranje vsake strani posebej (na kar me prej niso opozorili, da računajo skeniranje, čeprav imajo gradivo že v digitalni obliki, in tudi v nobenem ceniku ni zabeleženo da..
0 komentarji
Napačna diagnoza
Babica je več let (prb. 10) trpela za oteženim dihanjem. Njena zdravnica ji je po hitrem pregledu povedala da ima astmo. Vsa ta leta je dobivala raznorazne razpršilce in tablete prosti astmi in kljub temu ta se je stanje zgolj slabšalo zdravnica ni storila ničesar drugega kot pripisovala zdravila. Nekega dne je babi prišla po nova zdravila in po naključju je bila v ordinaciji tudi druga zdravnica iz klinike za pljučne bolezni, ki je v hipu spoznala da pri babici ne gre za astmo. Takoj je dobi..
0 komentarji
Izplačilo denarne odpravnine manjšinskim delničarjem družbe KRAS d.d.
Sem lastnik 150-ih delnic Kras-a d.d. Kot mali delničar sem po pošti prejel sklep o izključitvi manjšinskih delničarjev iz družbe Kras d.d., v katerem me tudi obveščajo o prenosu delnic manjšinskega delničarja na glavnega delničarja. Glavni delničar bo v zameno izplačal denarno odpravnino določeno na skupščini v višini 52,308 e. Glavni delničar je družba BRINOVKA d.o.o.90% lastnik.V lanskem letu sem kot delničar dobil ponudbo za odkup oz. prodajo delnice v višini 133 e. Zato me zanima pra..
0 komentarji
Izrecna prepoved v javni prostor
Pozdravljeni, v okviru svoje dejavnosti (mladinski center brežice) imamo tudi klub z gostinstvom. smo javni zavod in naši prostori so javni, prosila bi za informacijo ali lahko v takih - javnih prostorih prepovemo vstop osebam, ki uničujejo javno lastnino (med drugim so nam povzročili že precej manjše materialne škode). Na kakšen način lahko pristopimo do njih? Ali lahko na podlagi dokazov (video nadzor) kot pravna oseba tožimo določeno fizično osebo? HVala in prav lep pozdrav. ..
0 komentarji
Razveljavljeni javni razpis
Smo neprofitna organizacija. Letos marca smo se prijavili na javne občinske razpise in jih 5 tudi dobili odobrenih in potrjenih s sklepi v mesecu aprilu. Maja smo dobili v podpis pogodbe, jih podpisali in poslali nazaj na družbene dejavnosti, kjer bi jih moral podpisati še župan. Tu pa se je ustavilo. 12.junija smo dobili odgovor - sklep razpisne komisije, da je celoten razpis razveljavljen zaradi ugotovljenih določenih nepravilnosti pri poročilih in izvedbi lanskega razpisa, netrans..
0 komentarji